Uitleg en richtlijnen van "De Werkplaats"

Gestart door Bimmerstyle, 20 januari 2010, 08:07:16

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Bimmerstyle

Zoals jullie zien is er aan de index van het forum serieus gesleuteld. Vooral "Algemeen" en de "Te koop" secties zijn veranderd. Ik ga hier een korte uitleg geven bij het gedeelte "De Werkplaats".

De bedoeling is van het forum in de toekomst overzichtelijker te houden en het jullie makkelijker te maken een oplossing voor een probleem met de bimmer te vinden. Vroeger stonden vragen en opmerkingen betreffende de auto allemaal verspreid in "BMW Algemeen". Dit maakte het zoeken naar een bepaald probleem er niet simpel op. Dit willen we nu oplossen door specifieke subboards te gebruiken, elk met betrekking tot een bepaald gedeelte van de auto.

Een aantal topics zijn al verplaats naar hun specifiek subboard. De volgende dagen gaan we heel BMW-algemeen uitkuisen en alles wat betrekking heeft tot problemen en vragen betreffende de auto verplaatsen naar het juiste plekje in de werkplaats.

We begrijpen dat het in't begin een beetje zoeken gaat zijn waar nu net dat topic dat je aan't volgen was gebleven is. Alle topics worden verplaatst zonder een verwijzing omdat anders heel het forum vol zou komen te staan met "Verplaatst Naar"-topics wat het geheel helemaal onoverzichtelijk zou maken. Als we enkele dagen verder zijn en iedereen heeft terug gevonden wat hij aan't volgen was gaat dit probleem zichzelf wel oplossen.

_______________________________________________________________________________

Nu hoe werkt het. Simpel eigenlijk. Heb je een vraag betreffende een bepaald onderdeel van de wagen stel je deze gewoon in het desbetreffende subboard. Ben je op zoek naar een oplossing voor een probleem ivm. een bepaald onderdeel ga je deze zoeken in het desbetreffende subboard. Zo simpel is het. Zoals je ziet is het ook nog mogelijk topics te openen buiten de subboards. Dit is echter niet de bedoeling. Voorlopig hebben we hier nog geen oplossing voor maar we gaan proberen dit nog aan te passen. Topics dienen dus enkel aangemaakt te worden in het desbetreffende subboard.

Daar we in de toekomst meer met E-nummers willen gaan werken vragen we van jullie dat jullie de topictitels telkens beginnen met het E-nummer van de wagen en deze tussen vierkante haakjes te zetten alsook een duidelijke maar toch bondige uitleg te geven van het probleem. Indien het niet echt een vraag is betreffende een specifiek model vragen we [ALG] (algemeen dus) te gebruiken. Zet ook zeker in de vraag, eventueel ook in de titel, om welke motor het gaat indien dit relevant is.

Voorbeelden:


[E46] PDC werkt niet meer
[ALG] Spuiten/fumeren van achterlichten
[E61] 525d Schuddende motor bij stationair draaien


Het is mij opgevallen dat sommigen wel moeite doen (in tegenstelling tot anderen... ::) ) maar blijkbaar niet goed weten hoe ze die vierkante haakjes op hun scherm krijgen. Bij een Belgisch (AZERTY) keyboard druk je tegelijkertijd op ALT GR (rechts vd spatiebalk) en dan op één van beide toetsen rechts van de "P". Dan krijgt ge "[" of "]".

Indien de topictitel niet conform is met de regels wordt er éénmaal de vraag gesteld deze te veranderen. Is dit niet gebeurd na 24u wordt het topic verwijderd. Er kan natuurlijk nog steeds een nieuw topic betreffende het onderwerp gestart worden maar dan met de juiste titel.
_______________________________________________________________________________

Indien er nog vragen moesten zijn aarzel dan niet om mij of één van de andere mods een PM te sturen. Ook als je van bepaalde onderdelen/problemen niet vind in welk subboard ze thuishoren mag je het altijd even vragen. Indien nodig passen wij de subboards nog wat aan zodat het duidelijker wordt waar wat thuishoort.

We danken jullie voor jullie begrip en hopen dat jullie het nieuwe systeem weten te appericiëren.

Veel plezier,
Het BB-Team.